OM OSS

Giuliano (svensk/italiensk) och Emanuela (italiensk) är båda födda och uppvuxna i Rom.

I februari år 2015 bestämmer dom sig att flytta till Säffle, där Giuliano har ett flertal släktingar .

Under 3 jobbiga år försöker dom ta sig in i det svenska samhället, och när dom år 2018 befinner sig framför möjligheten att få driva en restaurang, tvekar dom givetvis inte ett ögonblick att acceptera detta erbjudandet.

Med stor hjälp från mormor Ann Tinn och morfar Ronny Sandstedt, själva gamla ägare till restaurang och catering verksamhet i Säffle, så förverkligar äntligen Giuliano och Emanuela sin dröm, och det handlar inte om vilken restaurang som helst...

Stenmagasinet är en restaurang på två plan med en yta på över 350 kvm.

En riktig pärla sen 200 år tillbaka i tiden, mitt i hjärtat av Säffle och mellan två vackra vattenflöden.

Redan under våren kan man njuta av uteserveringen och avsmaka god mat med utsikt över älven.

Stenmagasinet är inte bara Säffles pärla, men även en av Värmlands vackraste restauranger.

Vi känner oss hedrade över att få driva denna restaurangen och vi ska verkligen göra allt vi kan för att föra den här aktiviteten framåt, för tyvärr så har den ofta bytt ägare före oss.

Vi vill tacka mina morföräldrar för deras hjälp och stöd, för utan dom hade allt det här inte varit möjligt.

io.jpg
IMG_3891.JPG

I vår restaurang serverar vi buffé på lunchen och à la cartemeny på kvällen.

Vi respekterar både Sveriges och Italiensk traditioner, och därför fortsätter vi att vara trogna dom originella recepten och vi använder bara äkta råvaror från just dessa två länder.

Som några av er kanske redan vet, har det italienska köket ofta blivit presenterat på fel sätt. Tillagningsmetoderna, recepten, och sist men inte minst, dom originella ingredienterna har blivit utbytta till andra som har gjort att dom äkta smakerna av det italienska köket har blivit snedvrängda.

Att driva en restaurang kräver en stor satsning och hårt arbete, man jobbar mellan 13 till 16 timmar om dygnet och man frågar sig själv hela tiden om man gör saker och ting på rätt sätt, för det är viktigt att göra allt man kan för att tillfredsställa gästernas smaklökar och man undkommer aldrig deras omdöme.

Styrkan hos en krögare finner man i kärleken denne lägger ner på sitt arbete, i serverandet av en tallrik fylld av smak och doft av det som man vill kommunicera.

Bara när man förtjänat gästens uppskattning, förstår man innebörden av alla timmars slit man gått igenom.

we.jpg
STENMAGASINET

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.