Pasta. Pane. Pizza. Passione.

Nyfikenheten får passionen att jäsa och den tar sig form av en enda och omisskänlig uppenbarelse av våra degar.
Utöver tradition & kultur tillägger vi innovation och forskning..

Mjöl - Vete - Grano
Surdeg. Sourdough

Från det lilla vetekornet lyckas vi människor genom kemisk och fysisk process utvinna något alldeles storslaget. MJÖLET.


Med det här vita pulvret, som kan vara gjort av många olika slag; Korn storlek, färg, doft, smak och tusentals olika karaktärsdrag, skapar vi några av våra starkaste punkter.
För att lyckas omvandla en så allmän produkt, som alla vi dagligen använder, till något alldeles straordinärt, har man behov av att anlita sig till vetenskap och sunt förnuft.

Traditionen av hemmagjord pasta.
Som barn var vi mycket fascinerade av att se våra respektive mor-och farmödrar och våra mammor, kavla ut kilometervis av pasta med mjöl som for runt och gjorde hela köket dimmigt.
För oss var pastan en symbol för sammanhörande och även en mötespunkt.
Man gjorde oftast pastan på söndagarna, för att samla familj och släktingar. Och idag, då vill vi försöka föra över till er all den kärlek dessa kvinnor har öst på oss, genom att skapa denna hemmagjorda pastan, och på så sätt hålla traditionen levande.
Vi väljer de absolut bästa mjölsorterna som finns ute på marknaden. Vete som krossats på sten för att behålla alla organiska egenskaper hos kornet.

Det finns väl inget så gott som doften av nybakat bröd?? Att få kunna smaka på det!
Vårt bröd föds tack vare vår
hemmagjorda surdeg, Gino. Traditionen vill att man ska ge surdegen ett eget namn.


Du skapar den, ser den växa och du matar den som en levande själ. Den har behov av mycket omskötsel och uppmärksamhet, men om den blir välbehandlad kommer den att återbetala dig väl.
Den lyckas göra ditt bröd bättre och godare. Doften kan man aldrig ta fel på. Brödskorpan blir mer knaprig och inkråmet luftigare och mjukare.

Vår pizza, LA PINSA ROMANA, kommer från en specifik blandning av mjölsorter som sen blandats med vår surdeg. Vi låter sen degen jäsa mellan 48-72 timmar, beroende på årstid.
Man kan lätt känna igen den på dessa karaktärerna:

- DESS AVLÅNGA FORM
- DE KNAPRIGA KANTERNA OCH DET MJUKA INKRÅMET
- ANVÄNDNINGEN AV OLIKA MJÖLSORTER SOM GER PIZZAN DESS FANTASTIKA DOFT
- DEN HÖGA HYDRATISERINGEN PÅ DEGEN
- DEN LÄTTA SMÄLTBARHETEN MAN KÄNNER, TACK VARE DEN LÅNGA JÄSNINGEN AV DEGEN.


Med andra ord, pizzan är en seriös grej för oss.

Som dom flesta andra Italienare, så älskar vi kolhydrater - Pasta, bröd och pizza, spelar ingen roll vilket.
Här på Stenmagasinet. Mitt uppe i Sverige. I Värmlands län. I det avlägsna Säffle som är nästan 300 mil bort från Rom, försöker vi erbjuda er chansen att uppleva och smaka en del av vårt Italien.